Stichting Children's Relief

De stichting Childrens Relief ondersteunt kinderen die in Oost-Europa opgroeien in achterstandssituaties. Vanuit hun geloof in Jezus Christus willen ze mensen enthousiast maken om zich in te zetten voor de zwakkere op deze wereld.

De stichting is in 1990 opgericht als een afdeling van Oost Europa Zending. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een zelfstandige organistatie, maar nog steeds wel verbonden aan Oost-Europa Zending.


In het zuidwesten van de Oekraïne ligt Beregowo. In 1997 arriveert hier vanuit stichting Childrens Relief het eerste team Nederlanders om mee te gaan werken op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Het team treft een schrijnende en uitzichtloze situatie aan. Achtergelaten ondervoede baby’s. Nauwelijks voeding en medicijnen. Een tekort aan kleding en luiers. Slechte hygiënische omstandigheden. Kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand door gebrek aan liefde en aandacht. Sinds de komst van het team biedt het in vier ziekenhuizen ( Beregowo, Vinogradiv, Swalyava en Uzhgorod)  intensief hulp.
Gelukkig is er sindsdien veel veranderd, maar helaas is hulp zeker nog niet overbodig.


Dienstbaarheid

Stichting Childrens Relief biedt materiële hulp in de vorm van voeding, medicijnen, speelgoed en verzorgingsproducten. Ook zetten ze zich in om de omstandigheden in het ziekenhuis te verbeteren. Ze renoveren sanitaire voorzieningen, vernieuwen bedden en matrassen en schaffen medische materialen aan.

Bovenal richten ze zich op de ontwikkeling van de kinderen. De visie is om de liefde van Christus te verspreiden door dienstbaarheid. Vrijwilligers geven liefde en aandacht aan de kinderen en stimuleren hen in hun ontwikkeling. Zij willen hierin een voorbeeld zijn voor het Oekraïense personeel.