Motivatie

Ik ben Marianne Janse, geboren in Den Haag en opgegroeid in een gezin met vijf kinderen. Na de middelbare school heb ik in Utrecht gewoond waar ik Diergeneeskunde gestudeerd heb en één jaar als dierenarts heb gewerkt.  Eind 2016 ben ik naar Oekraïne verhuisd. 

Aan de beslissing om voor langere tijd naar Oekraine te gaan is heel wat vooraf gegaan.  Werken in het buitenland, een vreemde omgeving, een vreemde taal, zonder familie en vrienden, is niet direct waar ik al mijn hele leven van droom. Zorgen voor diegene die het minder hebben, de zwakkere, die afhankelijk zijn van anderen en niet voor zichzelf op kunnen komen, dat is wel iets waar ik altijd al een passie voor heb gehad. Dat heb ik eerst kunnen doen door mijn studie en werk met dieren, nu doe ik dat door voor de baby’s in Oekraine te zorgen.


Baby’s in Oekraine
In Oekraine leven helaas veel mensen in armoede en de omstandigheden voor een baby om thuis op te groeien zijn lang niet altijd goed. Baby’s tot ongeveer 2 jaar leeftijd worden opgenomen in het ziekenhuis als hun ouders niet voor ze kunnen zorgen,als hun ouders ze hebben achter gelaten of als ze te zwak zijn voor de omstandigheden thuis. De verpleging in het ziekenhuis doet haar best om goed voor deze kinderen te zorgen. Toch komen de kinderen helaas nog veel te kort. Waar in Nederland baby’s worden aangemoedigd om te lachen, te brabbelen, om te rollen en te gaan kruipen, liggen deze baby’s de hele dag in hun bedje en hebben alleen tijdens het verschonen en de fles even contact met mensen. De baby’s lopen dan ook vaak achter in hun ontwikkeling en missen juist in deze belangrijke start van hun leven veel liefde.


Gods plan
Ik geloof in God en geloof dat Hij betrokken is bij ons leven en met ieder van ons een plan heeft. Ik heb  dan ook veel nagedacht en gebeden over wat Gods plan met mijn leven is. Toen ik via de stichting Childrens Relief hoorde van de baby’s in Oekraine is dit altijd in mijn hoofd blijven zitten. Ik geloof dat God ons de opdracht geeft om voor elkaar te zorgen. Over wat Gods plan met mijn leven precies is ben ik zeker nog niet uit, maar dat hoeft ook niet. Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld wat God van ons vraagt: dicht bij Hem leven en de liefde die Hij geeft door geven. Dat kan op zoveel verschillende manieren. Ik hou heel veel van kinderen en geloof dat God mij die liefde heeft gegeven om uit te delen. Dat kan in Nederland, maar de passie die God mij heeft gegeven  ligt bij de kinderen in Oekraïne en ik ben dankbaar dat ik Zijn liefde aan hen mag uitdelen.  Ik geniet elke dag van mijn werk.