De eerste dagen in Beregowo

Gepubliceerd op 19 november 2016 om 08:00
Inmiddels ben ik twee dagen in Oekraine en heb al zoveel gedaan, zoveel mensen ontmoet en nieuwe dingen gezien dat ik het idee heb dat ik er al veel langer ben. We hebben twee dagen gereisd, wat op een lange file en lang wachten bij de grens na, heel voorspoedig ging.
Donderdagavond zijn we hier super fijn verwelkomd door de projectleider en mijn twee aanstaande collega's. Zij zijn heel druk geweest met het opknappen van het huisje waar ik de komende maanden zal wonen. En met succes!
Het is een heel fijn huisje, waar ik me nu al thuis voel. Ik woon in een apart gedeelte van het Arendsnest, ook een project van Childrens Relief, waar vijf kinderen worden opgevangen. Eén van de kinderen komt ook regelmatig in Nederland en kan behoorlijk goed Nederlands, wat natuurlijk wel heel makkelijk is voor mij. Ook zij hebben me heel gastvrij ontvangen.  

Verder zijn we naar de markt geweest om inkopen te doen (wat een hele ervaring is!), hebben we alvast een kijkje genomen in het ziekenhuis , heb ik het team dat hier werkt ontmoet en andere Nederlanders ontmoet die hier via verschillende stichtingen werken. Ook hebben we een plekje gevonden waar ik met Noah mijn hond kan wandelen, waar trouwens sommige mensen hier wel even van opkijken. Morgen zal ik hier naar de kerk gaan en even bijkomen van alle indrukken, voordat ik maandag echt ga beginnen met werken. 
Bedankt voor al uw gebed en bemoedigingen! Ik vond het heel moeilijk om uit Nederland te vertrekken en afscheid van iedereen te nemen, maar ik begin me al thuis te voelen en merk echt dat God dichtbij is. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.