Update kinderen

Gepubliceerd op 21 juli 2018 om 12:22

Tijd voor een korte update over een aantal kinderen waar ik de afgelopen tijd over heb geschreven.

Nadia
Nadia is het meisje uit Vino en heeft een hartprobleem. We zijn de afgelopen tijd elke donderdag bij haar geweest en het was altijd erg genieten met haar. Ze was heel enthousiast als we kwamen en kon helemaal dubbel liggen van het lachen. Twee weken geleden is ze opgehaald door haar moeder. Haar moeder had haar eerder een keer mee naar huis genomen, maar twee dagen later weer terug gebracht, omdat ze de zorg niet aan kon. We hadden verwacht dat dat nu ook weer het geval zou zijn, maar ze is nu toch al weer enige tijd bij haar ouders. Het zal voor Nadia heerlijk zijn om niet meer altijd in haar bed te moeten liggen, er zal een hele wereld voor haar open gaan. We merkten in het ziekenhuis al wel dat ze snel bang was voor nieuwe dingen, omdat ze zo weinig gewend was. We hopen dat ze rustig kan wennen aan ‘de grote wereld’.  We maken ons ook zorgen om haar gezondheid. Ze was erg mager en haar hart was zwak, we hopen dan ook dat haar ouders met haar naar een goede hartspecialist zullen gaan. Wilt u voor haar bidden?

Benjamin
Met Benjamin gaat het elke dag een beetje beter. Hij drinkt steeds iets meer en hij groeit! Het gaat langzaam, maar vergeleken met een maand geleden is hij echt veranderd. Hij is wat minder gestresst, begint zelf te spelen  en te brabbelen en hij lacht steeds vaker.  Ik hou zo ontzettend veel van hem. Helaas bleek op de echo dat de conditie van zijn hart achteruit gaat. Hij zou hieraan geopereerd moeten worden, maar de artsen hier doen dat niet voordat een kind 8 kilo weegt. Hij weegt op dit moment 3,8 kilo, dus hij heeft nog een lange weg te gaan.. Het enige wat we kunnen doen is bidden dat zijn hart niet te snel verder achteruit gaat. Ondertussen zijn we dankbaar voor elke gram dat hij groeit en hebben we al met de zusters afgesproken dat we een feestje gaan vieren als hij 4 kg weegt!

Ruben en Esther
Ruben en Esther zitten nog steeds in het kindertehuis. We zijn er nu achter gekomen dat dit kindertehuis alleen bedoeld is voor korte termijn. De kinderen blijven hier maximaal 2 maanden en gaan dan door naar een andere plek. Waarheen precies is ons nog onduidelijk. Ruben zal volgende week naar een huis gaan voor ‘kinderen die beter moeten leren gehoorzamen’ zo werd ons verteld. Bij zo’n beschrijving houden we ons hart vast.. We hopen er nog achter te kunnen komen waar hij precies heen gaat.
De afgelopen keren dat we in het kindertehuis waren speelden de kinderen buiten. We kwamen eigenlijk alleen voor Ruben en Esther, maar alle kinderen kwamen op ons afgerend. Iedereen wil aandacht. Veel kinderen vertelden dat ze zo graag weg wilden, naar huis wilden. Er waren zoveel kinderen dat het voor ons erg moeilijk was iedereen aandacht te geven. Bovendien waren de kinderen best agressief tegen elkaar. Ze sloegen, schoppen, beten elkaar zelfs.. Eén jongentje werd echt gepest, iedereen die langs hem liep gaf hem gewoon even een klap, een duw of een schop. We waren maar met z’n tweeën, dus het was moeilijk rust in de groep te krijgen. Bovendien is het ergens ook zo goed te begrijpen. De kinderen missen persoonlijke aandacht, hebben geleerd dat ze voor zichzelf op moeten komen. Als ze gehoord willen worden moeten ze zorgen dat ze rest de baas blijven. Er zitten 60 kinderen in het huis, tussen de 4 en 18 jaar. Er zijn drie begeleiders voor de hele groep. Zij werken 24 uur en worden afgewisseld door drie andere begeleiders. Ze doen hun best, maar het is goed te begrijpen dat ze niet elk kind persoonlijke aandacht kunnen geven. Omdat wij het zelf helaas niet aan kunnen met z’n tweeën al de kinderen aandacht te geven hebben we ervoor gekozen voortaan alleen Ruben en Esther te bezoeken en hen apart te nemen, hoe moeilijk dat ook is tegenover de rest van de kinderen. We kunnen helaas hen niet allemaal helpen, maar we proberen in ieder geval iets te betekenen voor deze twee. En natuurlijk blijven we bidden voor het hele huis.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.