Eindelijk! Benjamin 4 kilo!

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 om 20:31

Het is al weer een tijdje geleden, maar nog steeds het vermelden waard, Benjamin is de 4 kilo gepasseerd! (Lees hier de eerder blogs over Benjamin) Het duurde even, hij hield het nog lang spannend, zelfs toen hij al 3380 woog duurde het nog een week voor hij echt 4 kilo was. Toen het eindelijk zover was hebben we dat samen met de zusters gevierd met taart.


Het is leuk om te merken dat de zusters ook zo mee leven en elke ochtend hoopvol om de weegschaal stonden. Hij heeft nog een lange weg te gaan naar de 8 kilo (dan mag hij geopereerd worden aan zijn hart). Hij is al 6 maanden oud, dus 4 kilo is helaas niet echt veel, maar we zijn al heel blij dat hij vooruit gaat. Het is zo’n heerlijk mannetje, hij kan echt genieten van het spelen in de box, van lekker tegen je kletsen en gewoon bij je liggen. Waar hij vroeger alleen huilde om eten kan hij nu ook gewoon huilen om alleen aandacht. We zeggen tegen elkaar wel dat hij nu pas eigenlijk een echte baby wordt in plaats van een klein mager mannetje. Hij is niet meer zo gestresst als dat hij aan het begin was. Hij heeft ook niet meer zoveel buikpijn. Waarschijnlijk hebben de problemen aan het begin vooral te maken gehad met het feit dat hij veel te vroeg geboren is en hij geen lactose  kon afbreken. Hij krijgt nu speciale melk en hoewel hij nog steeds niet helemaal in één keer een volle fles leeg kan drinken gaat het al veel beter dan de 30 ml die hij een paar weken geleden maar kon drinken.
Het is echt heel erg genieten om bij hem te zijn, naar hem te kijken en tegen hem te praten. Twee weken geleden heb ik voor het laatst in Beregowo gewerkt en het was heel moeilijk afscheid van hem te nemen. Ik ben zoveel van hem gaan houden en het idee dat ik hem niet meer elke dag kan zien vind ik vreselijk. Gelukkig kom ik één keer in de week sowieso nog in Beregowo en kan ik hem wel even op zoeken. Ik zal u dus ook zeker op de hoogte houden hoe het verder met hem gaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.