Ludmila eindelijk thuis

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 om 20:47

Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen is, is Ludmila toen ze net 2 jaar geworden is eindelijk naar huis gegaan. We bezoeken de familie nu elke week en proberen hen waar mogelijk te helpen in de zorg voor Ludmila.

Haar familie is erg arm. Hun huisje bestaat uit niet meer dan vier muren. Er heeft ooit een dak op gezeten, maar daar is niet veel meer van over. Bij slecht weer regent het gewoon in. Op dit moment is het zo warm dat het geen probleem is om half buiten te wonen, maar ik moet er niet aan denken hoe koud ze het zullen hebben in de winter. Ludmila heeft 5 zussen en 1 broertje. Ze lijken allemaal sprekend op haar. Ze wonen met hun moeder en oma in het huisje, waar net twee bedden in staan.. Hun vader werkt en komt af en toe thuis, helaas vaak zonder geld voor de familie mee te nemen. In Oekraïne kunnen ouders van gehandicapte kinderen geld krijgen van de overheid. Hiervoor moeten papieren in orde gemaakt worden . Haar moeder is hier nu al weken mee bezig, maar helaas voor alsnog zonder resultaat. Ze is zigeuner en niemand zal daar ook maar een stap harder voor gaan lopen. 
Hoewel we de armoede zien van de famlie, zijn we toch ook elke keer blij om te zien dat Ludmila bij haar familie mag wonen. Haar moeder en oma houden echt van haar en doen haar best voor haar. Het is moeilijk voor ze omdat ze totaal geen idee hebben hoe ze met haar om moeten gaan. Ze zijn blij om te horen als wij vertellen dat ze best naar buiten mag, dat ze opgetild mag worden, in bad mag. Het is eigenlijk triest dat er totaal geen begeleiding is voor deze mensen. We zijn aan het proberen of Ludmila op regelmatige basis naar een centrum voor gehandicapte kinderen mag, waar ze therapie kan krijgen. Daar zouden we erg dankbaar voor zijn. Natuurlijk is het geweldig dat ze nu op een plek mag zijn waar ze geliefd is, maar omdat haar ouders niet goed weten hoe ze met haar om moeten gaan doet ze nog steeds niet veel meer dan de hele dag liggen. Het zou heel mooi zijn als ze begeleiding kan krijgen van mensen die daar echt verstand van hebben. Wilt u daar ook voor bidden?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.