Abel

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 20:05

"If I had only known the last time would be the last time
I would have put off all the things I had to do 
I would have stayed a little longer
Held on a little tighter
Now what I'd give for one more day with you

'Cause there's a wound here in my heart 
Where something's missing
And they tell me that it's gonna heal with time
But I know you're in a place
Where all your wounds have been erased
And knowing yours are healed is healing mine"

Het is nu meer dan een half jaar geleden dat Abel (niet zijn echt naam) is overleden en wat zou ik er veel voor over hebben hem nog een keer vast te kunnen houden. Maar wat een troost is dit lied, om ondanks het gemis dankbaar te zijn dat zijn lijden nu voorbij is.

Begin april hebben we te horen gekregen dat onze lieve kleine strijder is overleden. Ik heb regelmatig hier of op mijn website over hem geschreven onder de naam Abel. Het is ons werk om kinderen de liefde en aandacht te geven die ze zo hard nodig hebben, maar soms ga je zoveel van een kind houden dat je hem net zou hard nodig hebt als hij jou. Ondanks dat we wisten dat hij heel ziek was kwam zijn overlijden als een enorme klap. Ik had het me zo anders voorgesteld. Zijn leven was nog niet echt begonnen, hij was vooral bezig met vechten tegen benauwdheid, eenzaamheid en zwakte en hij kon daarnaast niet veel aan. Er was zo weinig tijd om te leren wat het is om liefde te ontvangen, om getroost te worden, om te lachen, om te spelen, om naar buiten te gaan en te zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik stelde me voor dat die tijd nog zou komen, na zijn operatie, en dat hij alles in mocht halen wat hij gemist had. Op momenten dat hij zich goed voelde konden we een glimp opvangen van wie hij zou zijn zonder zijn ziekte, een vrolijk jongentje, die graag bij je wil zijn, samen gek wil doen en met zijn mooie grote ogen aandachtig naar je luistert. Wat had ik gehoopt dat we na zijn operatie meer en meer van deze momenten hadden mogen genieten. Doordat zijn ouders niet voor hem konden zorgen was hij overgeleverd aan het systeem en moest hij heel lang wachten op een hartoperatie. Toch is hij uiteindelijk naar Kiev gebracht waar hij geopereerd zou worden. Na al die kinderen die we hebben zien overlijden waren we zo blij dat er eindelijk iets gebeurde. Maar ondanks dat zoveel mensen voor hem hebben gestreden kwam de hulp te laat. Zijn lijden lijkt zo oneerlijk en zinloos en roept zoveel vragen op. Het laat me steeds meer uitkijken naar een wereld waar geen pijn meer is.

“Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij” Openbaring 21:4

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.