Kindertehuis Svaliava in Oekraine

Welkom op de website over mijn werk in Oekraïne. Sinds november 2016 woon ik in Oekraine en werk ik met jonge kinderen die niet thuis kunnen wonen. Op deze site kunt u meer informatie vinden over wat mijn werk precies inhoudt en wat ik meemaak. 


Nieuwsbrief mei

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit! Lees hem hier op de site of meld je aan om de nieuwsbrief in je mail te ontvangen. 

Lees meer »

Een nieuw avontuur!

Het bijhouden van deze blog is er het afgelopen jaar nogal bij ingeschoten.. Dat betekent niet dat er niks gebeurd is! In de nieuwsbrieven, (die allemaal op de site staan) kunt u dit teruglezen. Het avontuur hier in Oekraïne is uiteindelijk niet bij 8 maanden gebleven.

Lees meer »

De eerste dagen in Beregowo

Verder zijn we naar de markt geweest om inkopen te doen (wat een hele ervaring is!), hebben we alvast een kijkje genomen in het ziekenhuis , heb ik het team dat hier werkt ontmoet en andere Nederlanders ontmoet die hier via verschillende stichtingen werken. Ook hebben we een plekje gevonden waar ik met Noah mijn hond kan wandelen, waar trouwens sommige mensen hier wel even van opkijken. Morgen zal ik hier naar de kerk gaan en even bijkomen van alle indrukken, voordat ik maandag echt ga beginnen met werken. Bedankt voor al uw gebed en bemoedigingen! Ik vond het heel moeilijk om uit Nederland te vertrekken en afscheid van iedereen te nemen, maar ik begin me al thuis te voelen en merk echt dat God dichtbij is. 

Lees meer »

Een heel geslaagd diner!

Uitgeput maar zeer voldaan rijden we naar huis. Wat een mooie avond! We hebben voor 16 mensen Oekraïense gerechten mogen koken. Borsjtsj, een groentesoep van rode biet, kip kiev, een abrikozentaartje en kwarkdonuts toe. Gerechten die we zelf niet kenden, maar verrassend goed in de smaak vielen.

Lees meer »

Vrijwilligers markt zondag 11/09/2016

Afgelopen weekend hebben we in gemeente De Lichtzijde een vrijwilligersmarkt gehouden tijdens het startweekend. Er waren verschillende mensen die door middel van een ‘’kraampje’’ lieten zien waar zij zich vrijwillig voor inzetten. Zo stond ik daar voor Childrens Relief om te laten zien wat ik straks zal gaan doen voor de kinderen in Oekraïne.

Lees meer »

De voorbereidingen zijn in volle gang!

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en het gaat goed! Je zit niet zomaar voor 8 maanden in Oekraine, daar moet veel voor geregeld worden. Voor Marianne is dat best druk naast haar werk. Het is leuk om al veel positieve berichten te krijgen en dat er veel mensen zijn die Marianne willen sponsoren. Bedankt!

Lees meer »

Besloten te gaan

Vorige week heb ik na lang nadenken, bidden en heel veel gesprekken met allerlei mensen besloten om te gaan! Natuurlijk moet er nog heel veel geregeld worden om dit definitief te maken. Er moet een thuisfrontcommisie opgezet worden, mijn financieën moet ik nog rond krijgen, verzekeringen moeten geregeld worden en mijn reis gepland.

Lees meer »