Kindertehuis Svaliava in Oekraine

Welkom op de website over mijn werk in Oekraïne. Sinds november 2016 woon ik in Oekraïne en werk ik met jonge kinderen die niet thuis kunnen wonen. Op deze site kunt u meer informatie vinden over wat mijn werk precies inhoudt en wat ik meemaak. 


Gezinshuis voor kinderen met een special need 

Alle kinderen hebben een thuis nodig, een plek waar ze in veiligheid en liefde op kunnen groeien. Waar ze kunnen laten zien wie ze zijn en kunnen genieten van het leven. We willen een huis openen waar 8 kinderen met een special need de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben om tot bloei te komen, om te zijn zoals God hen gemaakt heeft en om de samenleving te laten zien hoe waardevol ze zijn.  Daarmee willen we niet alleen deze 8 kinderen helpen, maar een verschil maken in het hele jeugdzorgsysteem. 

Hierbij hebben we uw hulp nodig! Om een huis te kunnen kopen en verbouwen hebben we 300 000 euro nodig. Door aangeboden steun vanuit verschillende kanten zijn we al een eind op weg, maar we hebben ook nog heel veel nodig.
Wilt u verschil maken voor deze kinderen die er zo alleen voor staan? 
Doneer dan hier, meldt u aan voor de nieuwsbrief voor meer informatie of neem contact op met info@marianneinoekraine.nlBenjamin, zoon van geluk

Benjamin, zoon van geluk, dat is hij in zekere zin zeker: als ik hem zie voel ik me alsof ik verliefd ben, hij is zo mooi, zo klein en ik hou zoveel van hem. Bovendien vertrouw ik erop dat hij uiteindelijk geluk zal vinden, omdat God voor hem zorgt en nog veel meer van hem houdt dan ik dat doe. En toch is het geluk op dit moment in menselijke ogen ver te zoeken. Hij is 3,5 maand oud, maar de keren dat hij gelachen heeft zijn op één hand te tellen. Hij heeft al rimpels in zijn voorhoofd van hoe ernstig en gespannen hij kijkt.  Zijn hoofdje ligt meestal zo ver achterover in zijn nek dat hij er met zijn voetjes bij kan. Hij lijkt altijd honger te hebben, maar als hij wat krijgt drinkt hij maar een klein beetje. Bovendien komt dat wat hij drinkt er regelmatig weer uit, en dat blijft niet bij een beetje spugen, maar echt met volle kracht de volledige inhoud van de fles er weer uit.

Lees meer »

Stralende ogen

Graag wil ik u iets vertellen over Nadia. Om privacy redenen kan ik helaas geen foto laten zien, maar u kunt zich er vast iets bij voorstellen: een broodmager, maar mooi meisje met prachtige grote bruine, steeds vaker stralende, ogen. Nadia is een meisje van 2 jaar en ligt al bijna haar hele leven in het ziekenhuis in Vinogradiv. Toen we de eerste keer daar kwamen dachten we dat ze een meisje was van misschien net een jaar oud. Ze kon niet zitten en maakte weinig geluid. Haar ogen kunnen glunderen en ondeugend kijken, maar helaas vaak ook heel bang kijken.

Lees meer »

Nieuwsbrief mei

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit! Lees hem hier op de site of meld je aan om de nieuwsbrief in je mail te ontvangen. 

Lees meer »

Een nieuw avontuur!

Het bijhouden van deze blog is er het afgelopen jaar nogal bij ingeschoten.. Dat betekent niet dat er niks gebeurd is! In de nieuwsbrieven, (die allemaal op de site staan) kunt u dit teruglezen. Het avontuur hier in Oekraïne is uiteindelijk niet bij 8 maanden gebleven.

Lees meer »

De eerste dagen in Beregowo

Verder zijn we naar de markt geweest om inkopen te doen (wat een hele ervaring is!), hebben we alvast een kijkje genomen in het ziekenhuis , heb ik het team dat hier werkt ontmoet en andere Nederlanders ontmoet die hier via verschillende stichtingen werken. Ook hebben we een plekje gevonden waar ik met Noah mijn hond kan wandelen, waar trouwens sommige mensen hier wel even van opkijken. Morgen zal ik hier naar de kerk gaan en even bijkomen van alle indrukken, voordat ik maandag echt ga beginnen met werken. Bedankt voor al uw gebed en bemoedigingen! Ik vond het heel moeilijk om uit Nederland te vertrekken en afscheid van iedereen te nemen, maar ik begin me al thuis te voelen en merk echt dat God dichtbij is. 

Lees meer »

Een heel geslaagd diner!

Uitgeput maar zeer voldaan rijden we naar huis. Wat een mooie avond! We hebben voor 16 mensen Oekraïense gerechten mogen koken. Borsjtsj, een groentesoep van rode biet, kip kiev, een abrikozentaartje en kwarkdonuts toe. Gerechten die we zelf niet kenden, maar verrassend goed in de smaak vielen.

Lees meer »

Vrijwilligers markt zondag 11/09/2016

Afgelopen weekend hebben we in gemeente De Lichtzijde een vrijwilligersmarkt gehouden tijdens het startweekend. Er waren verschillende mensen die door middel van een ‘’kraampje’’ lieten zien waar zij zich vrijwillig voor inzetten. Zo stond ik daar voor Childrens Relief om te laten zien wat ik straks zal gaan doen voor de kinderen in Oekraïne.

Lees meer »

De voorbereidingen zijn in volle gang!

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en het gaat goed! Je zit niet zomaar voor 8 maanden in Oekraine, daar moet veel voor geregeld worden. Voor Marianne is dat best druk naast haar werk. Het is leuk om al veel positieve berichten te krijgen en dat er veel mensen zijn die Marianne willen sponsoren. Bedankt!

Lees meer »

Besloten te gaan

Vorige week heb ik na lang nadenken, bidden en heel veel gesprekken met allerlei mensen besloten om te gaan! Natuurlijk moet er nog heel veel geregeld worden om dit definitief te maken. Er moet een thuisfrontcommisie opgezet worden, mijn financieën moet ik nog rond krijgen, verzekeringen moeten geregeld worden en mijn reis gepland.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Monica Loader
4 jaar geleden

Happy Birthday! www.google.com

Ingrid van Maanen
4 jaar geleden

Aangrijpende verhalen Marianne. Diepe buiging voor jullie werk. Heel veel succes. Groet uit NL Ingrid